x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Probiyotik Nasıl Kullanılır ? | Probiyotik Faydaları
25.07.2022

Probiyotik Nasıl Kullanılır ? | Probiyotik Faydaları

Bununla birlikte, bakterilerden kaynaklı çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmamak adına, probiyotik olarak adlandırılan dost bakterilerin vücutta yüksek seviyede olması çok önemli. Vücuttaki tüm süreçlerin sorunsuz ve dengeli bir şekilde çalışması için görev alan yararlı bakteriler olan probiyotikler, oldukça önemlidir. Vücutta hücre yapısı kadar önemli olan diğer bir yapı olan mikrobiyotanın parçası olan probiyotiklerin eksikliği durumunda, besin takviyesi olarak alınması önemlidir.  

 

Vücutta birçok farklı sistemde görev alan probiyotikler, farklı türlere sahiptir. Sindirim sistemi başta olmak üzere, akciğerlerde ve deri yapısında da rol alan probiyotikler vücudun dengesini sağlama noktasında önemlidir. Bağırsak florasında, zararlı bakterilere karşı bir denge kuran probiyotikler, vitamin sentezi de dahil olmak üzere birçok noktada kritik göreve sahiptir. Probiyotiklerin eksik olması durumunda, vücutta birçok işlevsel bozukluk meydana gelebilir. Peki probiyotik nasıl kullanılır? Hangi faydaları sunuyor? 

Probiyotik nasıl kullanılmalı? 

Probiyotikler, genel olarak fermente gıdaların içeriğinde yer alır. Ev yapımı yoğurt, kefir ve turşu gibi gıdaların tüketimi, probiyotik açısından önemlidir. Bununla birlikte, probiyotik içerikli besinlerin tüketiminde, sindirim sorunu yaşayanlar için en iyi çözüm, probiyotik takviyesi almaktır. Probiyotik takviyeleri, sıvı, kapsül ve farklı formlarda yer alabilir. Bununla birlikte probiyotik takviyesi alırken dikkat edilmesi gerekenler mevcuttur. Probiyotik takviyelerinin diğer ilaçlarla bir etkileşim içinde olmaması, sağlık durumuna uygun olması önemlidir. Buna ek olarak, probiyotikler kendi içinde farklı türlere sahiptir. Her probiyotik türünün, farklı hastalıklar için uygun olduğu söylenebilir. Bu nedenle, probiyotik türleri incelenmeli ve en uygun probiyotik açısından zengin olan takviyeler tercih edilmelidir. 

Probiyotik ne zaman alınmalı? 

Probiyotikler, sindirimi kolaylaştıran ve vitamin sentezine katkıda bulunan doğal yapılardır. Bu anlamda, probiyotik besinler ve probiyotik takviyeleri öğünlerin bir parçası haline gelebilir. Bu nedenle, probiyotikler öğünlerin ardından alınabilir. Her probiyotik takviyesinin üzerinde yer alan kullanım talimatı da, probiyotik ne zaman alınmalı sorusu için ideal yanıtı verebilir.  

Probiyotik kaç ay kullanılmalı? 

Probiyotikler, kısa süreli olarak değil, düzenli ve uzun vadeli alınması gereken takviyelerdir. Bu anlamda, uzmanların probiyotik kullanımına ilişkin farklı yaklaşımları söz konusudur. Probiyotik takviyeler için en az 2-3 haftalık kullanım önerilebilir. Bununla birlikte, düzenli bir şekilde probiyotik alınmaması durumunda, zararlı bakterilerin florada etkinliğini artırması söz konusu olabilir. Bu nedenle, 6 aydan uzun bir süre de kullanım önerilebilir. Probiyotik kaç ay kullanılmalı sorusunun yanıtı, ihtiyaca ve bünyenin yapısına göre değişebilir.  

Probiyotik ne kadar sürede etki eder? 

Probiyotik kullanımında en çok merak edilen konular içinde, probiyotik ne kadar sürede etki eder sorusunun yanıtı yer alıyor. Probiyotik çeşitlerine ve kullanıma göre değişebilmekle birlikte, probiyotik yapıların etkisini gösterme süresi en az 2 hafta olarak belirlenmiştir. Birkaç haftalık süre içinde probiyotiklerin etkisini göstermesi olasıdır.  

Probiyotik kapsül ne zaman içilir? 

Probiyotik kapsül kullanımında, yemek zamanına önem verilmeli. Uzmanlar, probiyotiklerin kullanımının tok karna olması gerektiğini ifade ediyor. Bunun nedeni, açlık durumunda mide asidinin ph değerinin düşük olmasıdır. Bu seviye, probiyotiklerin bir kısmının etkisizleşmesine neden olabilir.  

Probiyotik faydaları nelerdir? 

Yoğurt, tarhana, kefir ve boza gibi besinlerde yer alan, buna ek olarak takviye besin kaynakları ile de alınabilen probiyotikler, çok geniş faydalar sunmasıyla öne çıkıyor. En iyi takviyeler içinde gösterilen probiyotiklerin öne çıkan faydalarından bazıları şu şekilde: 

 

Probiyotiklerin, bağırsak florasında etkin olması beraberinde iyi bakterilerin kötü bakterilere karşı bir denge sağlamasını getirir. Bu da, sindirim sisteminde şişkinlik ve gaz gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Bağırsak florasında probiyotiklerin etkin olması, yağlanmaya karşı da etkilidir. Bu da, probiyotiklerin kilo vermek için de önemli olduğunu göstermektedir.  

 

Probiyotiklerin bağırsak florasında uygun seviyede olması kolorektal kanser ihtimalini düşürür. Bağırsak florasını düzenleyen probiyotiklerin kansere karşı etkili olduğu görülmüştür. 

 

Bağışıklığı güçlendiren probiyotik besinler, birçok hastalığa karşı vücudun daha dirençli olmasını sağlar. Alerjiye karşı da etkili olan probiyotikler, sağlıklı bir yaşam için en önemli bileşenler arasındadır. Probiyotiklerle birlikte, probiyotiklerin etkin olmasını sağlayan prebiyotiklerin kullanımına da önem verilmelidir.  

En iyi probiyotik markası 

Probiyotik takviyesi seçiminde, birçok farklı marka karşınıza çıkabilir. İçerik açısından güçlü, kolay bir şekilde kullanılabilen ve kaliteli probiyotik takviyelerinde en çok tercih edilen marka ve ürünler şu şekildedir: 

 

  • Denflor Probiyotik 

  • Apidemica Kids Propolis Allbee Şurup 

  • Orzax Ocean L-Glutatyon 

  • Bee o Up Propolisli ballı boğaz spreyi 

  • Nutraxin Probiota Advanced 

  • Sandox Bakso Linex 

  • Enterogermina Kids Probiotic 

  • Velavit V-Probiotics Enzymes 

 

Probiyotik takviyelerinde, marka ve ürün seçenekleri, probiyotik fiyatlarını etkileyen en önemli kriterler içinde yer almakta. Uygun fiyatlı, indirimli ve ucuz probiyotik takviyelerini DermoDr güvencesi ile sitemizde keşfedebilirsiniz. 

 

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.