x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Filtre
Kategoriler
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }}
Tümünü Temizle

En İyi Magnezyum Takviyesi Çeşitleri DermoDr’de

Magnezyum, insan vücudu için hayati önem taşıyan minerallerden biridir. Çünkü, vücuttaki 300’den fazla enzimin çalışması için magnezyuma ihtiyaç duyulur. Kan şekerinin ve kan basıncının düzenlenmesi, kemik sağlığının korunması, kasların kasılması ve normal sinir fonksiyonlarının yerine getirilmesi gibi hayati vücut fonksiyonlarında magnezyumun rolü vardır. Ancak, vücut magnezyumu kendi başına üretemez. Bu nedenle magnezyumun dışarıdan besin ya da takviye aracılığıyla mutlaka günlük olarak alınması gerekir. 

Yeterli ve dengeli bir diyetin magnezyum içeren besinlerle desteklenmesi, vücudun ihtiyacı olan magnezyum miktarının karşılanmasını sağlayabilir. Bazı durumlarda vücuttaki magnezyum miktarının çok düşmesi söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda ise en kaliteli magnezyum takviyesi çeşitlerinin kullanılması işlevsel bir çözüm olabilir. 

Siz de vücut sağlığınızı destekleyecek mineral takviyesi ve vitamin takviyesi ihtiyaçlarınız için DermoDr’yi ziyaret edebilirsiniz. DermoDr’nin en kaliteli markaların ürünlerine yer verdiği zengin ürün çeşitliliği içerisinden ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun magnezyum takviyesini kolayca seçebilir, satın alabilirsiniz.

Magnezyum Ne İşe Yarar?

Magnezyumun metabolizma açısından pek çok faydası vardır. Kan ve kas sistemlerinde magnezyum yoğun bir şekilde bulunur. Hücrelerin büyümesi, protein sentezi, enzim sistem aktivitesi ve kasların güçlenmesi gibi durumlarda magnezyum önemli bir görev üstlenir. Ayrıca egzersiz performansı, tip 2 diyabet, kronik iltihaplanma, depresyon ve hipertansiyon üzerinde olumlu etkileri vardır. 

Tüm bunların yanı sıra magnezyum gıdaların enerjiye dönüştürülmesine, sinir sisteminin düzenlenmesine, amino asitlerden yeni proteinler oluşturulmasına, kasların kasılıp gevşemesine, DNA ve RNA’ların oluşturulmasına katkıda bulunur. 

Magnezyum vücutta kalsiyum ve potasyumun işlevini artırma özelliğine sahiptir. Kemikleri güçlendirme ve protein üretme etkisi sayesinde vücudu dinçleştirir. Ağrıları gidermeye yardımcı olmasının yanı sıra stres seviyesini azaltır. 

Magnezyum Hangi Besinlerde Bulunur?

Magnezyum içeren besinler arasında; badem, kabak çekirdeği, kaju, yer fıstığı, avokado, muz, şeftali, kayısı, böğürtlen, papaya, ıspanak, yoğurt, süt ve bitter çikolata sıralanabilir. Baklagiller, tam tahıllar ve deniz ürünlerinde de magnezyum bulunur. Günlük olarak alıması gereken magnezyum miktarı kadınları için 300 ila 320 mg, erkekler için ise 400 ila 420 mg’dır.

Magnezyum Takviyesi Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Magnezyum takviyeleri genellikle vücutta son derece hızlı bir şekilde temizlenebilmektedir. Tüketilen magnezyumun yaklaşık %70’i ilk 24 saat içinde vücuttan atıldığından magnezyum eksikliği yaşayan kişi sayısı bir hayli fazladır. Düzenli olarak en kaliteli magnezyum takviyelerinin kullanılmasıyla magnezyum eksikliği önlenebilir. Bazı kişilerin magnezyum takviyelerini yıllar boyu düzenli bir şekilde kullanması gerekebilse de; magnezyum takviye dozunun belirlenmesi ve doz aşımı olup olmadığının denetlenmesi için düzenli aralıklarla doktor kontrolünden geçilmesi önemlidir.

Ayrıca magnezyum takviyelerinin farklı formlarının her biri vücutta farklı işlevlere ve tüketim şekillerine sahip olduğundan, bir sağlık profesyonelinin yönlendirmesi olmadan magnezyum takviyesi kullanılmamalıdır. Yüksek dozda aşırı magnezyum takviyesi kullanımı böbrek problemleri, mide bulantısı, mide krampları, kusma, düşük kan basıncı ve ishal gibi sorunlar yaşanmasına neden olabilir.

Magnezyum Takviyesi Nasıl Kullanılır?

Magnezyum takviyesinin beslenme yoluyla yeterli miktarda alınamaması durumunda en kaliteli magnezyum takviyesi çeşitlerinin kullanımına ihtiyaç duyulur. Vücudun ihtiyacı olan magnezyumun düzenli olarak alınması; kan şekerinin düzenlenmesi, kemiklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi, kan basıncının düzenlenmesi, baş ağrılarının, anksiyete ve depresyon semptomlarının hafiflemesi gibi faydalar sağlayabilir. 

Magnezyum takviyelerinin genellikle yemeklerle birlikte alınması önerilmektedir. Bunun nedeni, aç karnına alınan magnezyum takviyesinin bağırsak hareketlerinin hızlanmasına ve ishale neden olabilmesidir.

Magnezyum Takviyesi Ne Zaman İçilir?

Magnezyum takviyelerinin tablet, toz ve kapsül gibi farklı formları vardır. Magnezyum bazı multivitamin takviyelerinde de bulunabilen bir mineraldir. Beslenme programının magnezyum takviyesi ile desteklenmesi gerektiğinde vücut tarafından en iyi emilim oranına sahip olan magnezyum takviyesi çeşitleri tercih edilmelidir. Magnezyum takviyesi almak için günün en iyi zamanı; tercih edilen magnezyum takviyesi formuna, kullanım nedenine ve ihtiyaç duyulan miktara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Magnezyum sitrat ve magnezyum oksit günün herhangi bir saatinde alınabilir. Magnezyum l-treonat ve magnezyum malat, sabahları alınması önerilen magnezyum formlarıdır. Magnezyum glisinat ise sakinleştirici özelliğe sahip olup geceleri alınmalıdır. Vücut tarafından en iyi emilen magnezyum formu olma özelliğini taşır.

En İyi Magnezyum Takviyesi Markaları DermoDr'de

DermoDr en iyi magnezyum takviyesi markalarını bulabileceğiniz güvenilir bir online platformdur. Magnimore, Solgar, Venatura, Orzax Ocean ve diğer en iyi markaların takviyelerini DermoDr’den en avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.