x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Bebek Maması Nasıl Saklanır?
14.09.2022

Bebek Maması Nasıl Saklanır?

Bebeğin fizyolojik gelişimini tamamlamasında önemli rol oynayan bebek mamaları bebeğe erken verilmesi durumunda bebeğin gelişimini tehlikeye de atabilmektedir. Bu yüzden bebeğin bebek mamasına başlaması doktor kontrolünde olması gerekmektedir.

Bebek mamaları evde hazırlanabileceği gibi hazır da alınabilen gıdalardır. Evde hazırlanan mamalarda anne sütü veya devam sütü kullanılması önerilmektedir. İnek sütü kullanılması durumunda, inek sütünde bulunan yüksek orandaki protein miktarı ve mineraller böbreğe fazla yük bindirdikleri için tavsiye edilmemektedir. Bebeğe olabildiğince doğal ve sindirmesi kolay ek gıdaların verilmesi bebeği ishal veya kabızlık gibi hastalıklardan uzak tutmaktadır.

Bebek Maması Çeşitleri Nedir?

Bebek maması çeşidi genellikle hazır mamalarda fazladır. Yaşa veya gramaja değişkenlik göstermektedir. Örneğin Aptamil bebek mamasıyla Bebelac bebek mamasının çoğu özelliği aynıdır fakat gramajları değişebilmektedir. Bebeklerin verdiği tepkiye göre tercih edilebilmektedir. Evde hazırlanan mamalar ise daha farklı çeşitlere sahiptir. Çünkü ev yapımı olduğu için içeriğine yapan kişiler karar vermektedir. Ama temel olan tek şey anne sütü veya devam sütüyle yapılıyor olmasıdır. Dünya Sağlık Örgütü, bir çocuğun 2 yaşına kadar anne sütünden ayrılmaması gerektiğini belirtmiştir. Bu yüzden bebeğe verilen ek gıdalarda anne sütü önem arz etmektedir. Öğünleri de buna göre düzenlemek gerekmektedir. 6-8 aylık bebekler günde 2 ara öğünle beslenmesi gerekirken zaman ilerledikçe 9-12 aylık bebeklerin günde 3 ara öğünle beslenmesi gerekmektedir. Her ara öğünden önce ana öğün olarak bebeğin anne sütüyle beslenmesi gerekmektedir. Ara öğünlerde ise ek gıda takviyesi yapılması gerekmektedir.

Evde Bebek Maması Hazırlanabilir Mi? Hazırlanan Mama Nasıl Saklanır?

Evde bebek maması çeşitli malzemelerle hazırlanabilmektedir. Evde olan malzemelerle hazırlanabilmektedir fakat ana malzeme anne sütü veya devam sütü olmalıdır. Çünkü anne sütü ihtiyacı olan proteini ve sindirim kolaylığını sağlamaktadır. Bebekler henüz çiğneyemedikleri için mamaların içinde bulunan her şey püre halinde olmalıdır. Meyve püreleri de hem sağlıklı hem de püre haline getirmesi kolay ara öğün çeşidi olmaktadır. Örneğin ara öğünde elma püresi ve yulaf var ise elmalar yıkanıp robot sayesinde püre haline getirildikten sonra 1 tatlı kaşığı yulaf ve bir miktar anne sütü de içine katıldıktan sonra yulafları yutabilecek hale getirene kadar tekrar robottan çektikten sonra elde edilen mama bebeğe sağlıklı bir ara öğün haline gelmektedir. Meyvelerin yanı sıra sebze odaklı mamalar da hazırlanabilmektedir. Meyvelerin yumuşak dokusu sebzelerde olmadığı için sebzeler haşlanması gerekmektedir. Haşlanıp ezilerek aynı işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

Bebek maması saklama koşulları mamanın içeriğine değişebilmektedir. Eğer mevcut mama hazır bir mama ise güneş almayan kuru ve bulunan mekânın serin bölgelerinde saklanması mamanın ömrü ve tadını korumak açısından önemlidir. Ayrıca mama açıldıktan sonra kullanım sonrası ağzını kapatmak önemlidir. Çünkü mamanın tadını etkileyebilmektedir hatta bozulmasına sebep olabilmektedir. Eğer mevcut mama ev yapımı bir mama ise üzerinde bakteri üremesini engellemek için buzdolabında saklamak gerekmektedir. Hatta mamayı derin dondurucuda dondurmak bakteri oluşumunu önlemekte daha kesin bir yöntemdir. Eğer mama oda sıcaklığında 1 saatten fazla beklediyse mama atılmalı ve yerine yenisi yapılması gerekmektedir. Sadece sütlü odaklı mamalar değil, meyve ve sebze odaklı mamalar da püre halinde oldukları için taze tüketilmesi gerekmektedir. Taze sebze ve meyveler süt ürünlerine nazaran daha uzun ömürlü oldukları için buzdolabında en fazla 3 gün bekletilebilmektedir.

Toz Mama Buzdolabına Konur Mu?

Hazır mamaların miktarı ve saklanma süreleri genellikle üzerinde yazmaktadır ve bu süreler mamaların miktarına ve içeriğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kutusu açılan bir mama kapağı veya ağzı kapatılarak buzdolabında saklanması gerekmektedir. Örneğin, toz formundaki Aptamil hazır mama, ağzı açıldıktan sonra 4 hafta içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Ürün kuru ve serin bir yerde saklanması gerekmektedir. 30 dereceyi aşan sıcaklıklar mevcut ise buzdolabında saklanması lazımdır.

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.