Probiyotikler
Toplam 10 ürün görüntüleniyor.Probiyotik Çeşitleri
İnsan sağlığı açısından birçok faydaya sahip olan canlı mikroorganizmalar olan probiyotikler, ağırlıklı olarak fermente gıdalar ve yoğurtta bulunan yapılardır. Bakteri ve diğer mikroorganizmalar, insanlar tarafından uzun yıllardır zararlı olarak düşünülmüştür. Bununla birlikte yapılan araştırmalar, probiyotiklerin faydalı olduğunu göstermiştir.
Probiyotik nedir, hangi besinlerde bulunur?
Vücudumuzda, trilyonlarca mikroorganizmanın yer aldığı bir fauna vardır. Bu mikroorganizmaların bir kısmı hastalıklara neden olabilecek kötü bakterilerden oluşurken, bir kısmı da probiyotik olarak adlandırıdığımız, kötü bakterilerle savaşan ve faunadaki dengeyi sağlamaya çalışan bakterilerdir. İnsan vücudunda probiyotiklerin en çok görüldüğü yer bağırsaktır. Bunun dışında akciğerler, cilt, idrar yolları ve ağızda da probiyotikler bulunur.
Probiyotiklerin faydaları nelerdir?
Probiyotik nedir ve doğal probiyotik yapıları vücudumuzda neden önemli sorusuna yanıt verdik. Şimdi de, probiyotiklerin faydalarına gelelim. Doğal antibiyotik olarak ifade edilen, avantajları saymakla bitmeyen probiyotiklerin özellikleri şu şekilde:
- En çok görüldüğü yerler bağırsak yapıları olan probiyotikler, sindirim sistemi üzerinde düzenleyici bir etkiye sahiptir. Zararlı bakterilere karşı, faunayı dengeleyen probiyotikler, sağlıklı bir şekilde sindirimin sürmesini sağlar.
- Probiyotiklerin en önemli faydalarından biri de hastalıklara karşı direncimizi artıracak şekilde, bağışıklık sistemini desteklemeleridir. Bağışıklık sistemi iyi bir şekilde çalışmadığında, birtakım hastalıklar söz konusu olabilmekte. Probiyotikler, destekledikleri bağışıklık sistemi ile vücudun bağışıklık dengesinin korunmasını sağlar.
- Mikroorganizmaların diğer bir faydası da, yararlı bakterilerin korunmasına yardımcı olmasıdır. Bununla birlikte zararlı bakterilere karşı mücadele ederek, azalmalarını da etkiler.
- Yalnızca bağırsak sağlığı üzerinde etkisi olmayan probiyotiklerin, ruh sağlığı üzerinde de etkileri olduğu son yıllarda görülmüştür. Bu araştırmaların temeli, mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin, yüzde 95’lik bir kısmının bağırsaklarda üretilmesine dayanmaktadır. Dolayısı ile bağırsak sağlığı, zihin sağlığını etkilemektedir.
- Probiyotikler, kilo vermek isteyenler için de etkili bir doğal kaynaktır. Mikroorganizmalar, bunu bağırsaklardaki yağı emerek sağlar, depolanmayan yağ dışarı atılır ve kilo alım engellenir.
- Faydalı probiyotik bakteriler aynı zamanda diyabet, yani şeker hastalığına da iyi gelir. Probiyotikler, insülin duyarlılığı üzerinde artırıcı bir etkiye sahiptir.
Probiyotik türleri nelerdir?
Vücudumuzda, mikroorganizma faunasının trilyonlarca bakteriden meydana geldiğini biliyoruz. Faydalı bakteriler olan probiyotiklerde, binlerle ifade edebileceğimiz türde çeşit söz konusu. Tüm probiyotik türlerinin kendine has faydaları ve zararları söz konusudur. En yaygın görülen ve faydaları ile öne çıkan probiyotiklere baktığımızda ise birkaç seçenek öne çıkıyor. En iyi probiyotik türleri olarak bilinen probiyotikler lactobacillus (laktobasil) ve bifidobacterium (bifidobakteri)dir. Bu iki probiyotik ailesinde farklı çeşitler de söz konusudur. Bunların dışında saccharomyces boulardi olarak bilinen probiyotik de en yaygın tercih edilen probiyotiklerden biridir.
Lactobacillus (laktobasil) probiyotiği, en çok görülen probiyotiktir. Görev olarak laktoz enzimlerini parçalamada etkilidir. İshal ve egzama gibi problemlerde, laktozun sindirilmesinde problem yaşayan kişilerde etkili olabilir. Buna ek olarak ülsere karşı ya da vajinal mantara karşı da kullanılabilir.
Bifidobacterium (bifidobakteri) probiyotiği, onlarca farklı alt türü bulunan bir mikroorganizmadır. Bağırsak sendromu başta olmak üzere birçok semptomu hafifletme özelliğine sahiptir. Bifidobakteri probiyotikler, kabızlık başta olmak üzere birçok sindirim sistemi sorununa karşı iyi gelir.
Saccharomyces boulardii: Bu yapı, probiyotiklerde yer alan bir tür maya formu mikroorganizmadır. Sindirim sorunlarının yanı sıra ishale karşı da iyi gelir. Parazitlerin yanı sıra, vücutta oluşan mantar enfeksiyonlarına karşı da etkili olan bu probiyotik, en iyi probiyotikler arasında.
Hangi besinlerde probiyotik bulunur?
İnsan sağlığı üzerinde birçok faydası olan probiyotikler, birçok besin kaynağında yer alır. Probiyotiklerin en çok bulunduğu besinlere bakarsak, ev yapımı doğurtlar ilk sırada geliyor. İnek sütünün yanı sıra, koyun ve keçi sütünden elde edilen yoğurtlarda da yoğun şekilde yer alan probiyotikler, faydalı bakteriler açısından zengin bir depodur. Yoğurt, tansiyon ve kemik hastalığına karşı etkili bir doğal kaynaktır. Probiyotik içeren diğer besin kaynakları arasında kefir, turşu, bazı peynir çeşitleri, tarhana, boza ve şalgam da yer alıyor.
Bu besin kaynaklarında yer alan probiyotiklerden yeterince alamamanız durumunda, doğal formülleri ile zengin bir probiyotik sunan besin takviyelerinden de kullanabilirsiniz.
Probiyotik markaları ve fiyatları
Probiyotikler fiyatını merak ediyorsanız, DermoDr olarak en faydalı ve kaliteli besin takviyelerini sunuyoruz. Tablet, toz ya da kapsül şeklinde sunulabilen probiyotik ürünler, gluten ya da GDO gibi maddeleri içermeyen, dost bakteriler olan probiyotikler bakımından oldukça zengin ürünler. İrritabl bağırsak sendromu, kabız, hazımsızlık gibi sindirim sistemi kaynaklı problemlerin yanı sıra çeşitli ruhsal hastalıkların tedavisinde de önerilen probiyotiklerde en iyi ürünleri, uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. İndirimli, ucuz probiyotik takviyelerini bulmak için sitemizde fiyata göre sıralama yapabilirsiniz. Türkiye’nin her noktasına hızlı kargo avantajı ile ürününüzü size teslim ediyoruz.