x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Kolajen sabah mı içilir akşam mı?
20.06.2022

Kolajen sabah mı içilir akşam mı?

Kolajen takviyesi, bağ dokuları güçlendirir ve yaşlanmayı yavaşlatır. Piyasada birçok kolajen ilacı bulunmaktadır. Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir. Ayrıca aç veya tok karnına tüketilmesinde de herhangi bir problem yoktur. Bu yazımızda sizlere kolajen ile alakalı akla gelen bütün sorulara yanıt bulmaya çalıştık.  

Kolajen nedir?  

Kolajen; vücutta deri, kemik, tendon gibi organlar başta olmak üzere pek çok organda bulunan bir proteindir. Vücutta en çok bulunan protein olmasının yanı sıra tüm vücut proteinlerinin 3 üçte birini oluşturur.  Bağ dokunun oldukça önemli bir bileşeni olmakla beraber vücut yapısını da koruyan temel maddedir. Kolajen tip 1, tip 2, tip 3, tip 4, tip 10 olmak üzere 5 grupta incelenir. Her bir tipin farklı görevleri vardır. Kolajen kaybı önlenmesi açısından yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve egzersiz yapmak gerekir. Bunların yanı sıra düzenli uykuya ve çok fazla güneşe maruz kalmamalıyız.  

Kolajen kilo aldırır mı? 

Kolajen maddesi çeşitli besinler yoluyla alınabildiği gibi takviye edici ürünler ile de alınabilir. Kolajenin kilo aldırdığına dair birçok makale ve açıklama bulunmaktadır. Fakat kolajen takviyesinin kilo aldırması nasıl alındığı ile doğrudan ilişkilidir. Kolajen takviyeleri kilo verdirici özelliktedir. Yapılan bir araştırmada 24 yetişkine ilk gün sabah kahvaltısında kolajen içermeyen bir tabak verilmiş ikinci gün kolajen içeren bir tabak verilmiştir. Katılımcılarda ilk gün erken acıkma görülmüş, ikinci gün ise acıkma süresi uzamış ve kolajen takviyelerinin bilinenin aksine kilo aldırmadığı hatta kilo verdirdiği gözlenmiştir.  

Kolajen kullanımı nasıl olmalı?  

Kolajen formuna göre kolajenin kullanım şekli değişir. Kolajenler 3 grupta incelenir.  

  • Toz Kolajen: İsminden de anlaşılacağı üzere toz formda ola kolajenlerdir. Birçok yemek ve içecek ile kullanıma uygundur. Halk arasında oldukça popüler olan bu kolajen türü tekli küçük şişelerde ya da kavanoz şeklinde kullanıma sunulur. 

  • Sıvı Kolajen: Toz kolajenin sıvı ile karıştırarak elde edilen kolajen türüdür. Kullanımı en rahat olan kolajen türüdür.  

  • Tablet/Kapsül Kolajen: Toz kolajenin tablet veya kapsül hale getirilmesi ile oluşan klojen türüdür. Kolajen miktarı en düşük olan kolajen türü olsa da kullanım rahatlığı sebebi ile en iyi kolajen türü diyebiliriz. 

Kolajen böbreklere zarar verir mi?  

Kolajen ile ilgili araştırma sonucunda, kolajenin yiyeceklerden alındığında düşük dozda kolajenin vücuda girdiği için bir faydası olmadığı ve çok fazla tüketildiğinde ise karaciğer, böbrek ve tansiyona zarar verdiği sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca kolajen besinler yolu alındığında herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır, ancak kolajen bakımından zengin olan ürünleri fazla tüketmek zararlıdır. Yanlış veya aşırı kolajen kullanımın belirtileri ishal, hazımsızlık, yorgunluk hissi, deri döküntüsü, mide ağrısı ve vücutta duyarlılıktır.  

Kolajen ne zaman etkisini gösterir?  

Kolajen takviyesi kullanılmaya başladıktan sonra 14 ile 21 gün arasında cildinizdeki değişikliği fark edebilirsiniz. Fakat bu fark çok yüksek seviyede olmaz. Asıl farkı düzenli kullanıma başladıktan 5-6 hafta sonra görmek mümkündür. Eğer kolajen takviyesini bırakırsanız 21 gün içerisinde cildiniz eski haline geri döner. Eski haline dönmesini istemiyorsanız günlük kolajen kullanımı aksatmadan yapmanız önemlidir.  

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.