x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Yaşa Göre Kolajen Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
31.03.2023

Yaşa Göre Kolajen Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Vücudumuzdaki en yaygın protein olan kolajen, sağlığımızı korumak için gereklidir. Kaslar, kemikler, cilt, tendonlar ve bağlar hepsi onu içerir. Kollajen üretimi yaşlandıkça doğal olarak azaldığından, birçok insan kolajen seviyelerini yükseltmeye yardımcı olmak için takviyeler kullanır.

Her yaş kolajenden yararlanabilir. Ancak yaşlanma etkileri yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıktığından, kollajen takviyesinin 20'li yaşların başında başlaması önerilir. Yorucu bir yaşam tarzı sürdürürseniz, yaşlanmanın etkilerinin daha hızlı başladığını görebilirsiniz.

Yaşa göre kolajen alımı değişiklik gösterecektir. Bu nedenle bu yazımızda sizin için her yaşta kolajen alımı hakkında bilgilendirme yapacağız. Çünkü cilt durumunuz ve yaşınız günlük kolajen kullanımı üzerinde etkili olacaktır.

30’lu Yaşlarda Kolajen Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

30'lu yaşlarınızda cilt yaşlanmasının ilk belirtileri, kurutucu cilt, pigmentasyon, ince çizgiler ve sıkılık kaybını içerebilecek şekilde gösterilmeye başlar. Çalışmalar 34 yaşına kadar cildin kolajen içeriğinde bir zirve göstermiş olsa da cildinizin pürüzsüzlüğünü, parlaklığını ve esnekliğini arttırmanın birçok yolu vardır. Burada 30 yaş kolajen kullanımı çok önemlidir.

Cildin hücresel döngüsünü uyarmak ve kollajen üretimini teşvik etmek için kolajen üretimini destekleyecek uygulamalar, yaşam stili ve kolajen takviyesi almalısınız. 35 yaş kolajen kullanımı ile birlikteyüksek kaliteli takviyeler ve doğru gıdalar bakımından zengin bir diyet, oksidatif stresle savaşan, iltihabı azaltan ve vücudunuzun kollajen üretimini artıran antioksidanları artıracaktır.

40’lı Yaşlarda Kolajen Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Deniz bazlı bir kolajen takviyesi almaya başlamadıysanız, 40'lı yaşlarınız başlamak ve artan hidrasyonun ve azalan kırışıklıkların faydalarını görmek için harika bir zamandır. Bu durumda 40 yaş kolajen kullanımı için deniz bazlı seçenekleri değerlendirin. Bu aynı zamanda kollajen seviyelerinin% 30 oranında düştüğü menopoza hazırlanmaya başlama zamanıdır.

45 yaş kolajen kullanımı için deniz bazlı kolajen takviyesi alıyorsanız günlük 10-15g arasında alım yapabilirsiniz. Bu süreçte kolajen kullanımı ile birlikte cildinizin esnekliğini koruyacak ve canlı görünmesini sağlayacak bazı ek işlemler, ürünler ve tedaviler kullanabilirsiniz. 30’lu yaşlardan itibaren kolajen kullanımına başlar ve 40’lı yaşlarda devam ederseniz cildinizin yaşlanma etkilerini önemli ölçüde ortadan kaldırabilirsiniz.

50’li Yaşlarda Kolajen Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Menopozu takiben vücudunuzun kolajeni önümüzdeki 2 yıl boyunca her yıl % 20 oranında azalmaya devam edecektir. 50'li yaşlarınızda, cildinizin kolayca yırtıldığını ve morluklar olduğunu ve iyileşmesi hızlı olmadığını fark edebilirsiniz. Bu cildinizin katmanlarının inceldiğini gösterir. 50 yaş kolajen kullanımı için deniz bazlı bir kollajen takviyesinin günlük dozunu 10-20 grama yükseltmeyi düşünün.

Hücresel düzeyde cilt sağlığını geliştirmek için yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman gibi kalp pompalama aktivitelerinin yanı sıra yoga gibi stres giderme aktivitelerinin düzenli bir egzersiz rutinini benimseyin. 50’li yaşlarda düzenli kolajen kullanımı ve cilt bakımı ile cildinizi hala nemli ve canlı tutabilirsiniz.

60’lı Yaşlarda Kolajen Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

60'lı yaşlarınızda, vücudunuz kolajeninin yaklaşık% 50'sini kaybetti ve doğal üretim seviyeleri düşük, ancak vücudunuzdaki kolajeni arttırmanın birçok yolu var. Bu noktada güzellik ritüeliniz tamamen cilt bariyeri fonksiyonunu korumak ve güçlendirmekle ilgilidir. Bu da cildin güzel görünmesine ve hissetmesine yardımcı olur.

Bu yaşlarda eklemlerin, kıkırdakların, kasların ve kemiklerin yanı sıra cilt, saç ve tırnakların bütünlüğünü destekleyen tam spektrumlu bir kollajen takviyesi almayı düşünün.

Özellikle kuru kış aylarında nemlendirici kullanmak, vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olabilir. Cilt bakımı söz konusu olduğunda, liberal ve sık sık uygulanan doğal, nazik ve derinlemesine nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.