x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • 600₺ Üzeri Kargo Ücretsiz
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Probiyotik Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
21.09.2022

Probiyotik Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zararlı bakteriler savaşarak ortadan kaldıran yararlı bakteriler, insan vücudunda doğal olarak bulunabileceği gibi dışardan medikal olarak da alınabilmektedir.

İnsan doğası, mikroorganizmalardan oluşan bir yapıdır. Bu sistemde mikrobiyota ya da mikro biyom adı verilen sistemler bulunmaktadır. Her insanın mikrobiyomu farklı olabileceği gibi mikro biyom içerisinde yer alan bakteriler de farklılık göstermektedir. Mikro biyomun içinde yer alan yararlı bakteriler, insan vücuduna fazlasıyla katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla, bu yararlı bakterilerin azalması durumunda medikal destek olarak alınması gerekmektedir. Buna da probiyotik takviyesi denmektedir.

Probiyotik Takviyesi Ne İşe Yarar?

Probiyotikler vücutta farklı yerlerde bulunabilmektedir. Örneğin, sindirim sistemi, ağız, idrar yolları, deri, akciğerde probiyotik bulunabilir. Her bölge bulunduğu bölgenin dengesini korumak zorundadır. Denge sağlanmaması durumunda rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Probiyotik, büyük ölçüde sindirim sistemine ve bağışıklık sistemine katkı sağlamaktadır. Bu bakteriler bağırsak florasının dengesini korumada büyük rol üstlenir. Enfeksiyonları önleyerek vücut fonksiyonlarını dengeye sokar ve rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Sindirim sisteminde vitaminlerin sentezlenmesinden sistemi güçlendirmesinde kadar pek çok yerde görev alan probiyotiklerin vücutta eksilmesi durumda takviye yapılması gerekmektedir. Yapılmaması durumunda vücudun işleyişinde sıkıntılar görülmekte ve vücut sağlığı tehlikeye girmektedir. Bağışıklık sistemine destek için ve zararlı bağırsak bakterilerin büyümesini engellemek için probiyotik takviyesi gereklidir. Ayrıca bazı probiyotikler insan vücudunda doğal antikor üretimine destek ve katkı sağladığı tespit edilmiştir.

Probiyotik Takviyesi Zararlı Mı?

Probiyotik seçimi şikâyete ve vücut eksikliğine göre değişebilmektedir. Dolayısıyla, aslında insan vücudu için yararlı olan probiyotik takviyesi, yanlış tercih edilen probiyotik hap yüzünden vücut için zararlı hale gelebilmektedir. Probiyotik seçimi, probiyotik kullanımı kadar önem arz etmektedir. Vücut için en iyi probiyotik, doğru tercih edilen probiyotiktir. Bu yüzden probiyotik alırken mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir. Probiyotik kullanmadan önce şikâyete göre doğru bakterilerin vücuda verilmesi önemli bir konudur. Yanlış tercih edilen probiyotiğin vücuda etkisi, gaz ve şişkinlik ya da kabızlık veya SİBO yani ince bağırsakta aşırı bakteri çoğalması olarak görülmektedir. Bazı durumlarda ise tedavi olduktan sonra probiyotik kullanımı gerekmektedir. Bazı hastalıklar direkt olarak probiyotik kullanımında iyileşme göstermeyebilmektedir. Bu yüzden, ilk olarak probiyotik uygulanması sonucu sorun hala çözülmemiş ise altta yatan başka hastalıklar mevcut olabilmektedir. Doktorla bu konuda iletişimde olmak hem probiyotik alma konusunda hem de altta yatan başka bir hastalık varsa onu çözme konusunda faydalı olacaktır.

En İyi Probiyotik Takviyesi Nasıl Seçilir?

Probiyotik takviyesi medikal bir eylem olduğu için farklı formlara sahip ilaçları bulunabilmektedir. Probiyotik seçerken kişi başka bir ilaç veya ilaçlar kullanıyorsa ilk olarak probiyotiğin içeriğine ve kullanılan diğer ilaçların içeriği detaylı olarak incelenmesi gerekmektedir. Çünkü probiyotiğin diğer ilaçlarla tepkimeye girip girmediğine bakılması önem arz etmektedir. Öte yandan, kullanım kolaylığı, kaliteli içerik ve güvenilirlik de göz önüne alınması gerekmektedir. Probiyotik ilaçların fiyatı bu kalite standartları göz önüne alındığında değişkenlik gösterebilmektedir.

Probiyotik takviye ilaçlarının içerisinde bulunan çeşitli mikroorganizmalar bulunmaktadır. Bu mikroorganizmaların her birinin vücuda etkisi farklıdır. Bu nedenle probiyotik seçerken kişinin kendi doktoruna danışması gerekmektedir.

Bağırsak İçin Hangi Probiyotik Kullanılmalıdır?

Bağırsak insan vücudunun oldukça hassas bir organı olmanın yanı sıra mikrobiyom dengesi de oldukça hassastır. Bu denge sadece dış etkenlerle değil psikolojik açıdan da sağlıklı olunmadığı durumlarda bozulabilmektedir. Stres, yetersiz beslenme ve uyku, dengesiz antibiyotik kullanımı bu dengeyi bozarak günlük hayat kalitesini sıkıntıya sokmaktadır. İnsan vücudunun sistemleri bir bütün olduğu için sindirim sistemi düzenli çalışan bir birey sindirme ve boşaltma konusunda bir sıkıntı yaşamazken, yararlı bakterileri azalan ve dolayısıyla sindirim sistemi düzenli çalışmayan bir birey hem sindirmede hem de boşaltmada sıkıntı yaşamaktadır. İlaç dışında bu yaralı bakterileri kefir tüketerek kazanmak mümkün olmaktadır. Bağırsak florasını düzenleyen kefir, yararlı bakterilerin çoğalmasında katkı sağlamaktadır. Öte yandan, sınıflandırmak gerekirse, kabızlığa iyi gelen bakteriler, B.Lactis, B.Longum ve L.Reuteri, ishale iyi gelen bakteriler ise S.Boulardi ve Saccoromyces olmaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.