x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Probiyotik Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
31.03.2023

Probiyotik Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Probiyotikler, insan vücudunda doğal şekilde yaşayan iyi canlı bakteri ve mayalardan elde edilmektedir.  İnsanların vücudunda iyi ve kötü bakteriler sürekli yaşarlar. Bir enfeksiyon kaptığınızda sisteminizi bozan kötü çok sayıda bakteri söz konusudur. İyi bakteriler bu durumda vücut dengesini korur ve kötü bakterilerle savaşır. Probiyotik takviyeleri vücudunuza iyi bakterileri almanıza yardımcı olan bir tekniktir.

Probiyotik takviyesi nedir diye merak edenler için içinde probiyotik barındıran özel geliştirilmiş destek ürünleridir. Probiyotik takviyesi alarak vücudunuzu güçlendirebilirsiniz. Probiyotik takviyesi alırken nelere dikkat edilmelidir merak edenler için önce kısaca açıklama yapalım;

Probiyotik Nedir?

Prebiyotikler, çoğunlukla bağırsaklarınızdaki faydalı bakteriler için besin sağlayan bitki bazlı gıdalarda bulunan maddelerdir. Prebiyotik diyet lifleri, dirençli nişastalar ve polifenoller (bir tür fitonutrient), sağlığı teşvik eden mikropların büyümesini ve aktivitesini teşvik eder.

Vücut bu maddeleri parçalayamaz. Bu yüzden onları bağırsak mikroplarınızın onları kısa zincirli yağ asitleri (SCFA'lar) ve vitaminler gibi yararlı metabolitlere dönüştürdüğü mikrobiyotaya geçirir.

Probiyotik Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vücudunuz doğal olarak hem iyi hem de kötü trilyonlarca bakteri içerir. Probiyotikler, sağlığınız, özellikle sindirim sisteminiz için iyi olduğuna inanılan canlı bakterilerdir. Bazı insanlar, bir antibiyotik tarafından bozulduktan sonra bağırsaklarındaki bakterilerin doğal dengesini denemek ve geri yüklemek için probiyotik alırlar.

Probiyotiklerin irritabl bağırsak sendromu (IBS), inflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) ve bulaşıcı ishal gibi durumlara yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır. Probiyotikler ayrıca egzama ve idrar yolu enfeksiyonları (İYE) gibi cilt koşullarına da yardımcı olabilir.

Probiyotikler için reçeteye ihtiyacınız yoktur. Probiyotikler birçok mağazada takviye olarak bulunur ve ayrıca yoğurt gibi bazı gıdalarda da bulunur. Yine de probiyotik almayı düşünüyorsanız sizin için en iyi seçeneğin ne olabileceği konusunda doktorunuzla konuşun.

Onları yiyecekle birlikte alırsanız, probiyotiklerin "beslenecek" bir şeyleri olacak ve sindirim sisteminizdeki yolculukta hayatta kalma olasılıkları daha yüksek olacaktır. Ancak onları aç karnına almanız hayatta kalmalarını zorlaştırabilir.

Probiyotik almak için en iyi zaman aslında yemekten hemen öncedir. Bu şekilde probiyotiklerin yakın çevrelerinde yiyecekleri olacak ve bağırsaklarınıza ulaşma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer nokta destek ürünü prebiyotiklerle birlikte başka doğal probiyotik alıp almadığınızdır. Prebiyotikler, bağırsaklarınızdaki iyi bakterileri besleyen bir lif türüdür. Onları bir araya getirmek, probiyotiklerin bağırsaklarınıza canlı ve iyi bir şekilde ulaşmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Herkesin mikrobiyomu - vücutlarındaki bakterilerin toplanması - farklıdır ve hassas bir dengede bulunur. Bu nedenle bir kişiye yardımcı olan bir probiyotik takviyesi, bir başkasına yardım etmeyebilir.

Probiyotik Avantajları Nelerdir?

Probiyotik avantajları sayesinde her geçen gün daha fazla önemsenen bir takviye ürünüdür. Doğal olarak ya da destek ürünü şeklinde alabilirsiniz.

Probiyotiklerin avantajları nelerdir;

  • Sindirim sisteminizdeki bakterileri dengeleyerek bağırsak işlevini optimize eder.
  • Bazı sindirim bozukluklarının semptomlarını azaltır.
  • Bağırsak bütünlüğünü korur ve geliştirir.
  • Gaz ve şişkinliği azaltır.
  • Ruh halini iyileştirir ve stresi azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıktan iyileşmeyi hızlandırır.
  • Soğuk algınlığı ve gribe karşı korur.
  • Besin emilimini artırır.
  • Kalbinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
  • Cilt sağlığını destekler.

Probiyotik Seçimi Nasıl Yapılır?

Piyasadaki pek çok farklı probiyotik takviyesiyle, hangisini seçeceğinizi bilmek zor olabilir. Bağırsak sağlığını iyileştirmek için bir probiyotik takviyesi alıyorsanız, canlı ve aktif kültürler aldığınızdan emin olmak için etiketi okuyun.

Bir probiyotik takviyesi seçerken, yaşınıza ve sağlık ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçtiğinizden emin olun. Bir probiyotik takviyesi seçerken, yaşınıza ve sağlık ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçtiğinizden emin olun.

Probiyotik almak söz konusu olduğunda, birçok farklı seçenek mevcuttur. Probiyotik takviyeleri, kapsüller, tozlar ve sıvılar gibi çeşitli şekillerde gelir. İhtiyaçlarınız için özel olarak tasarlanmış bir probiyotik takviyesi arayın ve satın alın.

 

 

 

 

 

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.