x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • Bugüne Özel Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
1 Yaşından Sonra Devam Sütü Gerekli Mi?
08.02.2023

1 Yaşından Sonra Devam Sütü Gerekli Mi?

Devam sütü, bebekler için özel olarak üretilen ve bebeklerin günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak formüle edilmiş bir süt türü. Bebeklerin anne sütü ile yeterli beslenmemeleri durumunda tercih edilen bu gıdalar bazen ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak, bebeğin yeterli beslenememesi durumunda daha zengin besin içerikleri sunmak gibi farklı durumlarda da kullanılabiliyor.

Bebeğim İçin Devam Sütünün Gerekli Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Devam sütü gerekli olup olmadığını anlamak için bebeğin gıda ihtiyacını ve beslenme durumunu değerlendirmek gerekir. Öncelikle normal bir büyüme hızına sahip olup olmadığını anlamak için bebeğin kilosunu kontrol etmelisiniz. Daha sonra anne sütü miktarı kontrol edilmeli. Bebek anne sütü ile yeterli besleniyorsa devam sütü gerekli olmayabilir.

Bebeklerin sık beslenmeleri ve yeterli uyku almaları beslenme durumlarını etkileyebilir. Diğer kriterleri yorumlarken bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca bebeklerin aktivite düzeyi, büyüme hızı ve beden yapısı gibi faktörlere göre enerji ihtiyacı değişebilir.

Aile hekimi veya pediatri uzmanı bebeğin beslenme durumunu değerlendirmek için en doğru seçim. Bu sebeple sayılan bu kriterlere göre eğer bebeğinizin devam sütü alması gerektiğini düşünüyorsanız önce bir sağlık uzmanından tavsiye alın.

Gerekli Olmadığı Düşünülen Durumlarda Devam Sütü Kullanmak Zararlı Mı?

Gerekli olmayan durumlarda devam sütü vermek zararlı olabilir. Devam sütleri bebeklerin ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineral miktarlarını içerebilir ancak ayrıca fazla miktarda şeker, tuz veya diğer malzemeler içerebilirler. Bunlar bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişme sürecini etkileyebilir. Ayrıca, bebeklerin anne sütüne geçmeden önce devam sütü ile beslenmeleri, anne sütünün üretimini azaltabilir ve bebeklerin emme becerilerinin gelişmesine de engel olabilir. O yüzden, devam sütü vermek gerekli olmadıkça önerilmez.

Bebeğime Devam Sütü Vermeyi Ne Zaman Bırakmalıyım?

Devam sütü vermeyi bırakma zamanı bebeklerin büyüme ve gelişme durumuna, gıda ihtiyaçlarına ve anne sütü miktarına göre değişebilir. Genel olarak, bebekler 1-2 yaşına kadar anne sütü veya formüle edilmiş süt ile beslenmeye devam edebilir. Ancak tam olarak bebeğin ne zaman devam sütü vermeyi bırakabileceği konusunda aile hekimi veya pediatri uzmanı en doğru kaynak olduğundan hem devam sütüne başlama hem bırakma konularına sağlık uzmanınızla birlikte karar verin.

Devam Sütünün Faydaları Nelerdir?

Devam sütleri bebeklerin gıda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak formüle edildiği için, aşağıdaki faydaları vardır:

  • Beslenme eksikliklerinin önlenmesi

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesi

  • İyi kemik gelişimi

  • Uyku düzeninin korunması

Ancak, bebeklerin anne sütü ile yeterli beslenmeleri durumunda devam sütü gereksiz olabilir. Bebeklerin beslenme durumunu değerlendirmek için aile hekimi veya pediatri uzmanı ile görüşmelisiniz.

Devam Sütünün Zararları Nelerdir?

Gerekli olmadığı durumlarda devam sütü kullanmak bebeğiniz için bazı zararlara sebebiyet verebilir. Bu zararlardan ilki beslenme alışkanlıklarını bozması. Bebekler, devam sütüne bağımlı hale gelebilir ve anne sütüne geçmeden önce devam sütünü reddedip devam sütüyle beslenmek isteyebilir. Ayrıca bebeğiniz özellikle 6 aydan küçükse, dikkatli seçilmeyen mamalar bebeğinizin sindirim sistemine zarar verecek bileşenleri içerebildiğinden bebekte ülser ve diğer mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Ayrıca devam sütleri fazla miktarda şeker içerebilir. Bu da bebeğinizin kan değerleri ve kilo kontrolü için olumsuz bir durum. Ayrıca anne sütünden çok devam sütü kullanan bebeklerin immün sistemlerinde zayıflamalar görülür. Bebek ne kadar çok devam sütü kullanırsa, annenin sütü de o kadar azalır ve bebek devam sütüne o kadar bağımlı hale gelir. Bu nedenle gerekli olmadıkça devam sütü kullanmamalısınız.

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.