Mamalar
Toplam 35 ürün görüntüleniyor.Bebek Maması Çeşitleri
Bebeğimiz dünyaya geldikten sonra, ilk aylar boyunca yalnızca anne sütü ile beslenir. Doğanın bir mucizesi olan anne sütü, bebeğinizin ihtiyacı olan tüm besini karşılar. Bununla birlikte bazı durumlarda, bebekler için anne sütü yetersiz gelebilir. Bu durumda çocuk doktorları, bebek mamalarını önermektedir. Değişebilen ihtiyaçlara göre, bebeklerin yaşına uygun doğal bileşenler içeren ve sağlıklı bir fiziksel ve zihinsel gelişim sürdürmeleri adına geliştirilmiş mamala tercih edilebilir.
Bebek mamalarının içeriği ve faydaları
Anne sütü, bebeklerin ihtiyacı olan tüm doğal bileşenleri sunar. İlk 6 ay boyunca anne sütü önerilen bebek beslenmesinde, belli bir noktadan sonra ek gıdaya, yani mamaya geçiş başlayabilir. Bebeklerde yenidoğandan, 12 aylık ya da 18 aylık gibi farklı seviyelere göre farklı mama takviyeleri söz konusu olabilir. Genellikle mamaya geçişte doktor tavsiyesi önemlidir. Anne sütünün yeterli gelmediği düşünülürse, bebeklerde mama takviyesi söz konusu olabilir. Peki bebek mamaları sağlıklı mı? Aptamil mama ya da Bebelac mama gibi markalarla akla gelen bu dünyada, herkes bebeği için en iyi seçeneği istediğinden en iyi mama hangisi sorusu akla gelebilir. Bundan önce, bebek mamalarının içeriğine bakalım. Dünyayı yeni tanıyan ve anne sütünden farklı bir besin tüketmemiş bebeklerin mamalarında, herhangi bir katkı maddesi içeren ve sağlık açısından riskli olan bir bileşen yer almaz. Bebek mamalarının içeriğinde genellikle, meyve ve sebzelerin karışımları, yoğurt ve çeşitli tahılların karışımı yer alır. Organik ve besleyici bu mamalar, bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimini destekleyecek şekilde geliştirilmiş, içerdiği protein, vitamin ve mineral bakımından sağlıklı ürünlerdir. En iyi bebek mamalarını araştırıyorsanız sitemizde yer alan ürünler, hem kaliteli hem de etkili seçenekler.
Prematüre bebeklerde hangi mamalar tercih edilir?
Bebeklerin beslenmesinde, mamaların tercih edilmesinde belli aylara işaret edilse de, özel durumlara göre ya da doktor tavsiyesine göre mamaların kullanımı söz konusu olabilir. Prematüre bebeklerin beslenmesi ve kullanılabilecek mamalara geldiğimizde ilk olarak, prematüre bebeklerin yenidoğan bebeklere göre az gelişmiş durumda olduğunu bilerek buna göre tercihte bulunmak gerekir. Erken doğan bebeklerde enerji ihtiyacı, diğer bebeklere göre daha fazla gelebilir. Doktor tavsiyesi doğrultusunda, anne sütünün yetersiz gelmesi söz konusu olursa prematüre bebek mamalarını tercih etmelisiniz.
Yenidoğan bebek mamaları
Yenidoğan bebeklerde mama, 6 aydan sonra önerilmektedir. Bununla birlikte doktorun önerisi söz konusu olduğunda mamaya geçiş daha erken de olabilir. Bebeklerde ihtiyaç duyulan günlük kalori ve besin öğeleri zaman içinde değişmektedir, bu nedenle ona göre mama tercihinde bulunmak gerekir. Yenidoğan bebeklerde, devam sütü ya da formül mama olarak ifade edilen mamalarda, bazı konulara dikkat etmek önemlidir. Bunların başında, mamanın hazırlandığı suyun en az 10-12 dakika kaynatılması geliyor, zira bu işlem sudaki tüm mikropları arındırır.
4 aylık bebek mamaları
Bebeğiniz 4 aylık olduğunda, ihtiyaç duyduğu tüm besin öğeleri yine anne sütünde yer alır, bununla birlikte artık ek gıdaya, mama takviyesine geçiş de yaklaşır. Bebeklerin besinlerine, 4. ay itibariyle dikkat etmeniz önemlidir. 4 aylık bebek mamasında yer almaması gereken ve onların bünyesine ağır gelebilecek besinler söz konusudur. Örnek vermek gerekirse tahıllar gluten içerikli olduğu için, bebekler için ağır gelebilir. Buna ek olarak inek sütü ve diğer süt ürünleri, bazı turunçgiller ve protein açısından zengin yumurta gibi besinler bu dönemdeki bebekler için uygun değildir. 4 aylık bebek mamasında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de mamanın laktoz içermemesidir. Zira bu dönemde bebeklerin metabolizması, laktozu rahat bir şekilde sindirmeye müsade etmez.
5 aylık bebek mamaları
Bebeğiniz 5 aylık olduğunda en iyi mama nedir ya da gaz yapmayan mama nasıl bulunur diye araştırıyorsanız, sitemizde en iyi seçenekleri sunuyoruz. Bebekler 5 aylık olduğunda, mama takviyesini yine doktor tavsiyesi doğrultusunda alabilir. Bu dönemde bebekler, meyve suyu ya da çeşitli püreleri tüketebilir. Uzmanlar, bu dönemdeki bebekler için mamalarda yoğurdu da önermekte, zira yoğurt, içeriğindeki probiyotik yapı ile bebeklerde faydalı bakterilerin bağırsak faunasında etkinliğini artırmasını sağlar. Bebeğinizde gaz sorunu varsa, gaz yapmayan bebek maması da satın alabilirsiniz. Bununla birlikte, bebeğim mama yemiyor ve ağlıyor diyorsanız çeşitli meyvelerden oluşan, doğal mamalar ile onlara tatlı bir seçenek sunabilirsiniz.
6 aylık bebek mamaları
Bebeklerin beslenme sürecinde 6. ay önemli bir eşik. Zira genellikle birçok bebek ilk 6 ayda sadece anne sütü ile besleniyor. Anne sütü ile beslenme sürecinin ardındansa, bebekler bu dönemlerinde ilk mamalarını tüketiyor. Bu dönemde mamaya geçerken anne sütünün devam edeceğini bilmeniz gerekiyor. Anne sütünün yanında, bebeğinize ufak miktarda mama verebilirsiniz. 6 aylık bebekler için mamalarda, B vitamini ve fosfat minerali açısından güçlü mamaları kullanabilirsiniz. 6 aylık bebeklerde mamaları çok düşük porsiyonlarda yavaş yavaş vermek önerilir. Bebek verdiğiniz mamayı reddediyorsa bu besine ara verebilirsiniz.
7 aylık bebek mamaları
- aya girmiş bebeklerde beslenme şekline yeni alışkanlıklar getirilebilir. Bebeğin daha önce tüketmediği, tüketmesinin zor olduğu et suyu içeren çorbaları sunabilirsiniz. Bununla birlikte uzmanlar, 7 aylık bebeklerin ek gıdalarında baharatıönermemektedir. Bebeklerin en çok ihtiyacı olan kalsiyum gibi mineraller için,probiyotik yapı da içeren yoğurdu vermeyi sürdürebilirsiniz. Ara öğünlerde, sebze ve meyve püreleri bebekler için en sağlıklı ek gıdalar içinde yer alır. Bununla birlikte 7 aylık bebeklerde ek gıdaya geçişte kabızlık sorunu görülebilir. Kabız bebekler için özel mamaları kullanabilir, doktorunuza bu konuda danışabilirsiniz.
8 aylık bebek mamaları
Bebeklerin gelişim sürecinde 8. ay önemli bir eşiktir, zira bu dönemde bebekler diş çıkarır. Bebeğin diş çıkarma süreci genellikle huzursuzluk yaşadığı ve iştah grafiğinin iniş çıkış gösterdiği bir duruma yol açabilir, bebekler yemek yemeyi reddedebilir. Bu dönemlerde bebeğinizi kavanoz bebek mamaları ile besleyebilir, süzme çorbalara öğününde yer verebilir ve baklagil ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bebekler bu dönemde dişleri çıkmasına rağmen hala birçok doğal besini sindirecek durumda değildir, bu nedenle mama seçiminizde dikkatli olmalısınız.
10 aylık bebek mamaları
- ayını dolduran bebeklerde dişlerin gelişimi hızla arttığı için bebekler, bu dönemde daha önce tüketemedikleri birçok şeyi tüketebilir. Bununla birlikte bebek mamaları ya da diğer gıdalarda, bebekler damak tadını oluşturmaya başladığı için sevmediği yemekleri ifade eder. Bu dönemler için uzmanlar, evde pişirilen sağlıklı ve yumuşak bir şekilde tüketilebilecek besinleri, uygun porsiyon ile bebeğe verebileceğinizi belirtmektedir. Bu süreçte ürünlerin deri içermemesi ve yağsız olmasına dikkat etmelisiniz. Küçük lokmalar halinde, bebeğe ek gıda verilebilir. Gece maması ürünleri de bu dönemde tercih edilebilir ancak bebeklerdereflüyekarşı dikkatli olmalısınız. Reflü için özel bebek mamaları da kullanılabilir.
1 yaşına varmış bebeklerde mama
Bebekler 1 yaşını doldurduğunda el ve parmak gelişimi tamamlanır ve sizinle birlikte masada oturarak her şeyi yiyebilecek noktaya gelir. 1 yaşını doldurmuş bebek mamalarını tercih ederek, bu dönemde anne sütüne ek olarak bebeğinizin mineral ve vitamin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Bebeklerde şarküteri ürünlerinin 2 yaşa kadar önerilmediğini belirtmek gerekiyor.
Bebek mamaları markaları ve fiyatları
Gördüğünüz gibi bebeklerde fiziksel ve zihinsel gelişimi sağlıklı bir şekilde sürdürmek adına, her döneme özel mamalar tercih edilebilir. Prematüre bebeklerden yenidoğanlara, 1 yaş ve sonrasına kadar her aşamada farklı bebek mamaları tercih edilebilir. Bebeklerin sindirim hızı zaman içinde ilerlediği için, dönemlerine göre mama seçmek önemlidir. Bebek maması fiyatlarına gelirsek, mamanın türü, markası ve formatına göre farklı fiyatlar söz konusu. Devam sütü, bebek sütü, kaşık maması, kavanoz maması ve biberon maması gibi seçenekler içinde bebeğinize en uygun mamayı, DermoDr güvencesi ile satın alabilirsiniz. Bebelac, SMA, Similac, Aptamil, Hero Baby, Wee Baby, Nestle, Dr. Oetker, Chicco ve Uni Baby gibi markaların da aralarında yer aldığı birçok şirket, kaliteli bebek mamaları ile bebeklerin gelişimi için iyi seçenekleri sunuyor. Mama fiyatlarında en uygun alternatifler için, sitemizde yer alan ürünlere göz atabilir, fiyata göre sıralama yaparak en ucuz bebek mamasını bulabilirsiniz. Güvenli ve hızlı online alışveriş, Türkiye’nin her noktasına kargo ve uygun fiyat avantajı ile, bebeğinizin büyüme sürecinde yanınızdayız.